۵ روش برای خالی کردن رم اندروید : سرعت گوشی را بالا ببرید

آموزش خالی کردن رم اندروید
خالی کردن رم اندروید

۵ روش برای خالی کردن رم اندروید : سرعت گوشی را بالا ببرید

 

برای درک بهتر اهمیت خالی کردن رم اندروید با یک مثال آغاز می کنیم. تصور کنید که گوشی در جیب تان بوده و در اثر لرزش آن در جیب متوجه می شوید که اعلان جدیدی دریافت کرده اید. وقتی دکمه پاور گوشی را می زنید متوجه می شوید اعلان برای ایمیلی است که از طرف رییس تان برای شما ارسال شده است. بنابراین فورا قفل دستگاه را باز می کنید تا آن را بخوانید.

بعد از این کار، برنامه ایمیل به سختی در حال باز شدن است. این کار به قدری کند و آهسته انجام می شود که کلافه شده و پیش خودتان می گویید این گوشی دیگر به درد نمی خورد. اما عجله نکنید به جای خالی کردن ناراحتی خود رو دستگاه بی زبان باید به فکر خالی کردن رم آن باشید!

افزایش سرعت دستگاه با خالی کردن رم اندروید

وقتی عملکرد دستگاه اندرویدی شما کند می شود، مشکل می تواند از رم آن باشد. زمانی که درصد زیادی از فضای رم، دائما اشغال باشد دیگر جایی برای استفاده در کارهایی دیگری که با گوشی می خواهید بکنید، باقی نمی ماند. بنابراین خالی کردن رم اندروید می تواند منجر به سریع تر شدن گوشی شود.

رم چیست؟

۵ روش برای خالی کردن رم اندروید : سرعت گوشی را بالا ببرید

پش از پرداختن به روش های خالی کردن رم اندروید ، اجازه دهید ببینیم اصلا رم چیست و به چه کار می آید؟ RAM مخفف Random Access Memory بوده و کار آن این است که نقش حافظه موقت دستگاه را بازی کند.

در واقع رم، یکی از حافظه های دستگاه شماست که به طور موقتی داده های مربوط به همه برنامه هایی که اخیرا استفاده کرده اید را در خود ذخیره می کند. وقتی این اطلاعات داخل رم ذخیره شده باشند، برنامه ها مجبور نیستند در هر بار اجرا دوباره آنها را تازه سازی کنند.

نتیجه این قضیه این است که در برنامه های گوشی مجبور نیستید تا هر بار منتظر بمانید تا محتویات آن نمایش داده شود و اطلاعاتش سریع به تصویر کشیده می شوند.

حالا اگر حافظه رم پر شود، همین عملکرد به ظاهر ساده مختل شده و روی سرعت همه بخش های گوشی تاثیر منفی می گذارد. این موضوع به ویژه بیشتر در زمانی نمود پیدا می کند که رم دستگاه به خودی خود کم باشد.

وقتی رم پر می شود چه اتفاقی رخ می دهد؟

یک جواب ساده و صریح برای این سوال وجود دارد آن هم این است که گوشی قطعا کند می شود و عملکرد آن مانند مثالی که در ابتدای مقاله زدیم دچار مشکل می گردد.

وقتی رم پر باشد، جا به جا شدن از یک برنامه به برنامه ای دیگر، مثل سرعت عبور حلزون از عرض خیابان می ماند! علاوه بر این، بعضی برنامه ها کلا کند تر می شوند و در موارد وخیم تر گوشی به کل هنگ می کند.

اکنون که با اهمیت خالی بودن فضای رم و کارکرد آن آشنا شدیم در ادامه این آموزش ایران فایل می خواهیم ببینیم چطور می شود رم را خالی کرد تا عواقب ناشی از پر شدن این قطعه مهم دستگاه، گریبان گیر ما نشود.

چگونه رم اندروید را خالی کنیم؟

خالی کردن رم اندروید ، موجب می شود تا برنامه های در حال اجرا به طور کلی سریع تر شوند. در ادامه ۵ روش برای انجام این کار و سرعت بخشیدن به گوشی را به شما می آموزیم.

۱. برنامه هایی که اخیرا از آنها استفاده کرده اید را ببندید

اکنون که می دانید رم اطلاعات مربوط به برنامه های اخیر را در خود نگه داری می کند، منطق حکم می کند که این برنامه های اضافی را با دکمه Back ببندید تا رم کمی نفس بکشد!

گرچه باید بدانید که دکمه Back به طور دقیق کاری که شما تصورش را می کنید انجام نمی دهد. در حقیقت در زمان استفاده از برنامه ها وقتی دکمه بازگشت را می زنید آنها کماکان در پس زمینه در حال اجرا هستند.

حالا سوال اینجاست که اگر دکمه Back این کار را نمی کند پس چطور می توانیم به طور کامل برنامه ها را ببندیم؟ پاسخ بستگی به گوشی اندرویدی دارد که از آن استفاده می کنید.

به طور مثال در گوشی Samsung Galaxy S6 Edge یا هر گوشی اندروید دیگری، دکمه های نوار ناوبری در پاییبن صفحه جای دارند، کل کاری که اینجا باید انجام دهید این است که برنامه های اخیرا باز شده خود را بیاورید.

در زیر این فهرست بلند بالا (در بعضی گوشی ها بالای آنها) دکمه Close All را می بینید. با زدن این دکمه کل برنامه ها به شکل یکجا بسته شده و خالی کردن رم اندروید به سادگی انجام می شود.

خروج از همه برنامه هابستن برنامه ها

۲. برنامه های پس زمینه را متوقف کنید

روش قبلی که در مورد بستن برنامه ها بود تاثیر به سزایی در خالی شدن رم دارد. اما بسیاری از کاربران اندروید از این موضوع مطلع نیستند که بعضی برنامه ها حتی وقتی از بخش برنامه های اخیر هم آنها را ببندید یا حتی فراتر از آن بدون این که اصلا از آنها استفاده کنید، در پس زمینه دستگاه خودشان اجرا می شوند در حالی که شما خبر ندارید!

دو روش وجود دارد تا برنامه های پس زمینه را متوقف کنید: روش موقتی و روش دائمی. در روش موقتی به تنظیمات گوشی بروید سپس در مسیر Apps/Applications/Applications manager لیستی از همه برنامه های دانلود شده و پیش فرض گوشی را می توانید ببینید.

سپس برای این که بفهمید یک برنامه در پس زمینه در حال اجراست یا خیر، روی نام آن برنامه کلیک کنید تا جزئیات مربوطه باز شود. اگر دکمه Force Stop روشن و قابل انتخاب بود، معنی اش این است که این برنامه در پس زمینه هنوز در حال اجراست.

توقف اجباریForrce Stop

روش موقتی کاری می کند که فقط تا اجرای بعدی یک برنامه، آن برنامه در پس زمینه اجرا نشود. به محض این که برنامه مورد نظر را یک بار دیگر اجرا کنید دوباره روز از نو، روزی از نو شده و در پس زمینه جا خوش می کند!

از سوی دیگر دو راه برای توقف دائمی یک برنامه در پس زمینه وجود دارد. راه اول بسیار ساده است، این که برنامه مزاحم را لغو نصب کنید. اگر نمی خواهید برنامه ای را Uninstall نمایید یا اصلا نمی توانید این کار را بکنید، راه دوم این است که آن نرم افزار را غیر فعال کنید. به مسیر Settings > Apps رفته، برنامه مورد نظر را انتخاب نموده و گزینه Disable را بزنید.

غیرفعال کردن برنامهDisable

اینجا پیغامی نمایش داده می شود که به شما هشدار می دهد، بعضی از برنامه ها ممکن است در اثر غیرفعال کردن شان، ایراد پیدا کنند. با علم به این موضوع Disable را بزنید تا به طور دائمی آن برنامه را غیرفعال نمایید.

وقتی برنامه ای را از اجرا در پس زمینه منع می کنید، آن برنامه دیگر نمی تواند بروزرسانی شود و هیچ اعلانی هم از آن دریافت نخواهید کرد.

۳. در استفاده از ویجت ها زیاده روی نکنید

یکی از ویژگی های جذاب اندروید ویجت ها هستند. اما مشکل اینجاست که وقتی از تعداد زیادی ویجت در هوم گوشی استفاده می کنید، این ویجت ها فضای زیادی از رم را دائما در اشغال خود نگه می دارند تا بتوانند اطلاعات خود را بروز کنند. نتیجه این امر کند شدن گوشی است.

پس چنان جه می بینید گوشی کند شده و مصرف باتری هم سریع تر از حد معمول خودش شده است، احتمالا تعداد ویجت هایی که استفاده می کنید زیاده از حد هستند.

خوشبختانه حذف کردن ویجت ها از صفحه هوم به راحتی انجام می شود. کل کاری که باید انجام دهید این است که دست خود را روی آیکون ویجت نگه دارید تا گزینه های حذف و ویرایش آن نمایان شوند و سپس به سادگی آنها را پاک کنید.

استفاده افراطی از ویجت در اندرویدویجت ها

۴. از برنامه های تقویت کننده رم استفاده کنید

تعداد زیادی برنامه تقویت کننده رم یا رم بوستر در گوگل پلی وجود دارد که کارشان خالی کردن رم اندروید می باشد. ما در اینجا یکی از بهترین های این برنامه ها را به شما معرفی می کنیم.

این برنامه All-in-One Toolbox: Cleaner, Booster, App Manager نام دارد که می تواند مقدار فضای مصرف شده فعلی رم دستگاه را نشان دهد و ویژگی های دیگری مثل خنک کردن پردازنده، آنالیز وای فای، مدیریت نرم افزارها و… را دارد. 

۵ روش برای خالی کردن رم اندروید : سرعت گوشی را بالا ببرید

برنامه All-In-One Toolbox اندرویدAll-In-One Toolbox

دانلود از گوگل پلی

۵. برنامه هایی که به ندرت از آنها استفاده می کنید را حذف نمایید

شاید شما هم برنامه های زیادی روی گوشی خود نصب کرده باشید به امید این که هر کدام، روزی به کارتان خواهند آمد. برنامه هایی که شاید در عمل هیچ وقت به دردتان نخورند!

در حقیقت این برنامه ها به خودی خود ایرادی ندارند، اشکال قضیه اینجاست که وقتی برنامه ای را نصب کرده اید اما هرگز از آن استفاده نمی کنید، نه تنها فضای اضافه ای را از حافظه گوشی تان اشغال کرده است، بلکه می تواند باعث آسیب زدن به رم و کند شدن گوشی هم بشود!

بیشتر این برنامه ها در پس زمینه اجرا می شوند و اکنون دیگر می دانید که برنامه هایی که در پس زمینه اجرا می شوند، رم را هم دائما درگیر می کنند. بنابراین بدون این که حتی از آنها استفاده هم بکنید روی عملکرد دستگاه تان اثر سوء می گذارند.

سخن پایانی

تمام نکات و روش هایی که بالاتر به آنها پرداختیم بستگی به رم دستگاه شما دارند. به طور مثال برای گوشی که ۱ گیگابایت رم دارد این روش بسیار موثر واقع شده و می تواند نتیجه اش را به خوبی شما نشان دهد و برعکس در گوشی با ۴ گیگ رم شاید تاثیر کمتری از آن را در عمل مشاهده نمایید.

این موضوع به خاطر این است که حجم رم بیشتر یعنی دیرتر کند شدن گوشی و به همین نسبت برگشتن آن به حالت اولیه نیز دیرتر صورت می گیرد در مقابل رم کمتر همانطور که زود پر می شود زود هم می توانید آن را تخلیه کنید و از بالا رفتن سرعت گوشی لذت ببرید.

۵ روش برای خالی کردن رم اندروید : سرعت گوشی را بالا ببرید

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

بازدیدها: ۴۱۲

روي مطلب كليك كنيد....
چگونه سرعت کروم اندروید در باز کردن سایت ها را افزایش دهیم؟
iran-filee.ir
۱۳ بهمن ۱۳۹۸
1254 بازدید

 برچسب ها: