اسکنر اثر انگشت
برای عملکرد اصلی و کلی این اسکنر، باید بگوییم همان عملکرد S10 و Note10 را شاهد هستیم. در مدتی که از این اسکنر استفاده کردیم، متوجه شدیم که دقت و سرعت آن به هیچ وجه قابل قیاس با سنسور های اوپتیکال OnePlus 7T Pro یا Mate 30 Pro نیست. بیشتر مواقع با خطا مواجه شدیم که باعث شد حتی بخواهیم به روش ناامن تر Face Unlock روی بیاوریم.
از زمان معرفی S9، پرچمداران سامسونگ اسپیکر های استریو داشتند و S20 های امسال هم از این قاعده مستثنی نیست. درست مثل Note10، این پرچمدار هم بلندگوی Earpiece باریک و عریضی دارد که بالای نمایشگر و بین شیشه و فلز قرار گرفته است.
نمایشگر تمام صفحه
اسپیکر اصلی البته زیر بدنه تعبیه شده و مثل همیشه در کنار پورت USB-C و میکروفون اصلی قرار گرفته است. متاسفانه دور تا دور دستگاه خبری از جک هدفون 3.5 میلی متری نیست. شیار کارت های خارجی هم بالای دستگاه است و دو سیمکارت nano، یا یک سیمکارت و یک کارت حافظه microSD می پذیرد.
یک تغییر مثبت دیگری که در طراحی این محصول ایجاد شده این است که دکمه های پاور و صدا دوباره به سمت راست بازگشته اند. سال گذشته سامسونگ تصمیم گرفته بود دکمه پاور را سمت چپ Note10 ها قرار دهد و اما با بازخورد منفی مواجه شد و حالا دوباره تصمیم به برگرداندن آن گرفته. البته اسم آن دکمه پاور نیست بلکه آن را Side Key نامیده اند و به طور پیش فرض هم نمایشگر را روشن یا خاموش نمی کند. البته می توانید در بخش تنظیمات، همه وظایف دستیار هوشمند Bixby را از دوشش بردارید و مثل یک دکمه پاور عادی از آن استفاده کنید.
طراحی سمت راست دستگاه
طراحی بخش بالایی
ابعاد گلکسی اس20 اولترا 166.9 در 76 در 8.8 میلی متر است و وزن نسخه 5G آن هم 222 گرم می باشد، اما نسخه 4G دو گرم سبک تر است. البته هیچکدام از این دو نسخه سبک نیستند ولی iPhone 11 Max Pro با وزن 226 گرمی از آن هم سنگین تر است.
نمایشگر
Galaxy S20 Ultra از بزرگترین نمایشگری که در سری پرچمداران S تعبیه شده، استفاده می کند و از نظر اندازه تقریبا با Note10 Plus یکسان است. این پنل 6.9 اینچی رزولیشن 1440 در 3200 دارد که با نسبت تصویر 20:9، توانسته تراکم پیکسل 511ppi را ایجاد کند.
البته رزولیشن برترین ویژگی نمایشگر اولترا نیست، بلکه این نرخ ریفرش است که توجهات را به خود جلب کرده. همه پرچمداران سری S20 از نمایشگر هایی با نرخ ریفرش 120 هرتزی استفاده می کنند و اولترا هم شامل آن ها می شود. البته ایراد آن این است که در حال حاضر، این نرخ ریفرش تنها در کیفیت 1080p در دسترس است و رزولیشن حداکثری تنها با نرخ 60 هرتزی در دسترس است. S20 Ultra همچنین از حسگر لمسی 240 هرتزی هم پشتیبانی می کند. این قابلیتی است که تنها در ROG Phone II و سری گیمینگ Black Shark 2 دیده می شود.
تنظیمات نرخ نمایشگر
در استفاده واقعی، باید بین وضوح تصویر و نرخ ریفرش بالا یک گزینه را انتخاب کنید. با اینکه بسیاری از انسان ها متوجه کاهش رزولیشن نمی شوند ولی تفاوت نرخ ریفرش چیزی است که بعد از کمی استفاده متوجه تغییرش خواهید شد.
تصور می کنیم که عمر باتری و مصرف بالای انرژی باعث شده تا سامسونگ امکان فعال سازی همزمان کیفیت QHD و نرخ ریفرش 120 هرتزی را فراهم نکند.
به هر حال، نمایشگر S20 Ultra یکی از روشن ترین پنل های بازار است. در حالت Adaptive، حداکثر نور صفحه به 894 نیت رسید که دقیقا 100 نیت بیشتر از Note10 Plus و حدود 70 نیت روشن تر از iPhone 11 Pro Max است. البته اگر حالت خودکار را غیر فعال کنید، در حالت دستی تنها می توانید نمایشگر را 400 نیت روشن کنید.
البته این اعداد برای حالت رنگ Vivid است. در حالیکه در حالت Natural، حداکثر نور صفحه به صورت دستی 30 نیت کمتر است ولی در حالت خودکار همان حداکثر نور 900 نیتی به دست می آید. تغییر رزولیشن و نرخ ریفرش صفحه اما تاثیری روی حداکثر نور ندارد.

نتیجه تست نمایشگر
حال که صحبت از حالت رنگ صفحه شد، باید بگوییم که حالت Natural با طیف رنگ sRGB دقیق ترین حالت رنگبندی را به نمایش در می آورد و میانگین DeltaE آن 2.2 است. در حالت Vivid اما، دستگاه از طیف رنگی DCI-P3 استفاده می کند که میانگین DeltaE آن هم 3.6 شد.
علت استفاده از کلمه Dynamic در نام پنل نمایشگر به خاطر پشتیبانی از +HDR10 و فرمت HDR داینامیک سامسونگ است که باعث می شود سرویس های اینترنت مختلف مثل Netflix و YouTube بتوانند به راحتی محتوای HDR خود را به کاربر ارائه دهند.
سخت افزار
درست مثل سایر مدل های بالارده سامسونگ، Galaxy S20 Ultra هم در دو نسخه با چیپست های متفاوت روانه بازار ها می شود که هر بازار یک یا دو نسخه را دریافت می کند. گزینه اول یک چیپست اسنپدراگون 865 دارد، در حالیکه گزینه دوم از یک چیپست خانگی Exynos 990 استفاده می کند که همین نسخه در دست ماست.
هر دو چیپست با فرایند 7nm+ توسعه یافته اند و هر دو هم از مودم خارجی استفاده می کنند که از نظر تئوری باید روی کارایی و آنتن دهی دستگاه تاثیر مثبت بگذارد.
بعد از آن نوبت به مبحث 5G یا غیر 5G بودن دستگاه می رسد که البته نسخه امروز ما 5G است، ولی فکر نمی کنیم این گزینه تاثیری روی عملکرد پردازشی دستگاه داشته باشد. نکته مهمتر در این بخش، تفاوت چیپست ها و سرعت کلاکشان است و از آنجاییکه تنها نسخه Exynos در دسترس ماست، برای مقایسه با نسخه اسنپدراگون باید کمی بیشتر صبر کنیم. با اینحال اما بنچمارک های زیر را راه اندازی کرده ایم و با نتایج آن ها، قصد نمایش قدرت پردازشی این محصول را داریم.
نتیجه تست Geekbench 4.4 (تک هسته ای)
نتیجه تست Geekbench 4.4 (چند هسته ای)
نتیجه تست Geekbench 5.1 (تک هسته ای)
نتیجه تست Geekbench 5.1 (چند هسته ای)
نتیجه تست AnTuTu 7
نتیجه تست AnTuTu 8
وقتی Galaxy S20 Ultra را با پرچمدار اخیر سامسونگ، Galaxy Note10 Plus مقایسه می کنیم، در تست تک هسته ای این محصول 10 تا 17 درصد قوی تر ظاهر شده است. این تفاوت در تست چند هسته Geekbench بین 17 تا 25 درصد است و همین نشان دهنده افزایش قدرتش در پایگاه داده AnTuTu هم هست. این بهبود در بخش پردازنده گرافیکی بیشتر هم می شود و افزایش قدرت به 33 تا 35 درصد می رسد.
بررسی تخصصی Galaxy S20 Ultra سامسونگ
عمر باتری
گلکسی اس20 اولترا درون بدنه خود یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی دارد، عددی که برخی از اسمارت فون های اقتصادی از آن استفاده می کنند و خود را قهرمانان باتری معرفی می کنند! سامسونگ هیچگاه چنین باتری بزرگی در پرچمداران سری S خود جای نداده بود. بزرگترین باتری ای که در این سری به کار رفته بود گنجایش 4500 میلی آمپر ساعتی داشت که در S10 5G نایاب و S10 Lite تازه معرفی شده، گنجانده شده بود.
استفاده از چنین باتری بزرگی در پرچمدار امسال دو دلیل اصلی دارد که یکی امکان ارتباط 5G و دیگری نمایشگر 120 هرتزی است. در ضمن، اولترا نمایشگر بسیار بزرگی دارد و باتری کوچک تر از 5000 می توانست مشکل بزرگی در عمر باتری به وجود آورد.
وقتی نرخ ریفرش نمایشگر 120 هرتز است، که البته بسیاری از کاربران هم از این نرخ استفاده خواهند کرد، S20 Ultra عمر باتری قابل قبول ولی نه چندان تحسین برانگیزی از خود نشان داد. ده ساعت و نیم وبگردی با Wi-Fi چیزی نیست که بتوان به آن افتخار کرد، در حالیکه 13 ساعت پخش بی وقفه ویدیو هم پایین تر از میانگین است. به عنوان مقایسه، ROG Phone II با باتری 6000 میلی آمپر ساعتی اش، 13:22 دقیقه وبگردی و 16:50 ساعت پخش ویدیو را در حالت 120 هرتزی ارائه می دهد، در حالیکه OnePlus 7T Pro با باتری 4085 میلی آمپر ساعتی، در نرخ 90 هرتزی به ترتیب 12:03 و 18:15 دقیقه دوام می آورد.
نتیجه تست باتری (120 هرتزی)
اما وقتی نرخ ریفرش را 60 هرتز می کنیم، اوضاع کمی بهتر می شود. حدس می زنیم که اگر بخواهید نرخ ریفرش و روان بودن دستگاه را فدا کنید، احتمالا بخواهید از حداکثر رزولیشن پنل استفاده کنید، بنابراین این حالت را در رزولیشن 1440p تست کردیم. در این حالت 12 ساعت وبگردی و بیش از 16 ساعت پخش ویدیو را شاهد بودیم. در حالت 60 هرتزی، iPhone 11 Pro Max بیشتر دوام می آورد و در هر دو بخش دو ساعت بیشتر روشن می ماند. در همین نرخ ریفرش، ROG Phone II می تواند بیش از 25 ساعت ویدیو پخش کند و حدود پانزده و نیم ساعت هم با آن وبگردی کرد که نتیجه ای خارق العاده است. در حالیکه OnePlus 7T Pro حدود 13 ساعت وبگردی و 18 ساعت پخش ویدیو را ارائه می دهد.
در آخر باید بگوییم که عمر باتری Galaxy S20 Ultra در حالت 120 هرتزی و کیفیت 1080p تنها 87 ساعت بود و در حالت 60 هرتزی و 1440p هم عمر باتری 97 ساعت شد که چندان بد هم نیست.
نتیجه تست باتری (60 هرتزی)
شارژ کردن باتری اس20 اولترا با شارژر 25 واتی درون جعبه، پروسه پر سرعتی است. وقتی از گنجایش صفر شروع کردیم، تنها در 30 دقیقه اول به 64 درصد رسیدیم و شارژ کامل هم تنها 58 دقیقه زمان برد. البته اولترا از شارژر 45 واتی هم پشتیبانی می کند، اما با اعدادی که با آداپتور 25 واتی به دست آوردیم و نتایج ناامید کننده Note10 Plus با آداپتور 45 واتی، فکر نمی کنیم که پر کردن باتری با شارژر 45 واتی تفاوت چندانی با 25 واتی داشته باشد.
درست مثل نسل های قبلی از پرچمداران سری S، اولترا هم از شارژ بیسیم پشتیبانی می کند. البته سرعت شارژ آن 15 واتی است و مثل توان 27 واتی Mate 30 و Mate 30 Pro و یا توان 30 واتی Mi 9 Pro هیجان انگیز نیست. S20 Ultra همچنین قادر به شارژ سایر دستگاه ها نیز هست، البته شرکت سازنده نام این قابلیت را Wireless PowerShare گذاشته و می تواند با توان 9 واتی انرژی انتقال دهد.
دوربین
Galaxy S20 Ultra ساختمان دوربینی در خود دارد که کاملا منحصر به فرد است، چرا که سایر S20 های معرفی شده دوربین هایی متفاوت با اولترا دارند. لازم به ذکر است که ممکن است برخی از مشخصات فنی دوربین های این مجموعه با برخی از دستگاه های بازار شباهت داشته باشد، ولی چنین مجموعه شگفت انگیزی را تنها می توان در یک اولترا پیدا کرد.
بیایید با دوربین اصلی شروع کنیم. این ماژول یک سنسور Isocell Bright HM1 خود سامسونگ است که در واقع یک سنسور 108 مگاپیکسلی است که سامسونگ آن را Nanocell نامیده است. Nano به لاتین به معنای عدد 9 است و این یعنی، فیلتر ادغام پیکسل این سنسور 9 به 1 است و می تواند 9 پیکسل کنار هم را با هم ادغام می کن تا یک پیکسل واحد بزرگ ایجاد کند. چیزی شبیه به تصویر زیر.
تکنولوژی Nanocell
این یک سطح از Quad Bayer بالاتر است و باید در عملکرد کاهش نویز و همچنین خروجی HDR بهتر نسبت به تکنولوژی های قبلی برتری داشته باشد.
پیکسل های تکی هر کدام 0.8 میکرو متر است، یعنی به اندازه سنسور های دیگری که Quad Bayer هستند. سیستم اما مربع های 3 در 3 ایجاد می کند و در آخر یک پیکسل 2.4 میکرو متری می سازد. این همان اندازه پیکسلی است که در یک سنسور 20 مگاپیکسلی با اندازه 1 اینچی دریافت می کنید که در دوربین Sony RX100 VII تعبیه شده است.
دیگر ماژول شگفت انگیز تعبیه شده در ساختمان دوربین اولترا، دوربین تله فوتو است. این دوربین یک لنز پریسکوپ دارد. البته قبلا هم دستگاه هایی مثل Huawei P30 Pro یا Oppo Reno 10x zoom تعبیه شده بود، بنابراین چیز جدیدی نیست.
چیزی که دوربین تله فوتو اولترا را متمایز از دیگران می کند، این است که سنسور این دوربین هم بسیار بزرگ است. یک ماژول 48 مگاپیکسلی Quad Bayer با اندازه 1/2 اینچی پشت این لنز قرار گرفته که بسیاری از میان رده های بازار از این سنسور به عنوان دوربین اصلی استفاده می کنند. این لنز زوم اوپتیکال 4 برابری ایجاد می کند و فاصله کانونی 103 میلی متری دارد. البته دیافراگم آن زیادی روشن نیست و f/3.5 است ولی با این سنسور بزرگ می توان انتظار عملکرد خوبی از این دوربین داشت.
ماژول دوربین فوق عریض عادی ترین عضو این مجموعه است. راجع به نبود قابلیت فوکوس خودکار برای دوربین فوق عریض سامسونگ همراه شکایت داشته ایم و در این دستگاه هم این مشکل حل نشده ولی از نظر مشخصات فنی، این سنسور اندازه پیکسل 1.4 میکرو متری دارد که جزو اولین ها بین دوربین های فوق عریض است. فاصله کانونی 13 میلی متری و دیافراگم f/2.2 هم خبر از زاویه دید خوب و جذب نور بالا می دهد.
در آخر یک جفت سنسور ToF هم در این ساختمان دوبین تعبیه شده که البته نمی تواند تاثیر زیادی روی تجربه تصویربرداری بگذارد، چرا که نمی توان با آن عکسبرداری کرد. در ادامه به تصاویر پرتره هم نگاهی خواهیم انداخت تا با تاثیر این ماژول در تشخیص سوژه از پس زمینه آشنا شویم. حالا نوبت به بررسی تصاویر ثبت شده با دوربین هاست.
تصاویر روز
کیفیت تصویر های ثبت شده با دوربین اصلی، می توان گفت خوب است! طبیعت فیلتر استفاده شده در سنسور 108 مگاپیکسلی طوری است که اجازه ثبت مقدار جزئیاتی که باید از یک سنسور سه رقم پیکسلی انتظار داشته باشیم را نمی دهد و تصاویر 12 مگاپیکسلی خروجی از دوربین اصلی اس20 اولترا، درست به اندازه دوربین 12 مگاپیکسلی Note10 Plus جزئیات ثبت می کند. جزئیات ریزی مثل چمن ها در تصویر اول، به طرز خوشایندی رندر نشده اند و الگو های بالکن در تصویر اول هم چندان درست و دقیق نیست.
البته هر دو این افکت ها جزو خصوصیات پردازش تصویر سامسونگ هستند و تنها در تصاویر اولترا کمی بیشتر نمایان هستند. خطوط صاف هم به اندازه دوربین های 12 مگاپیکسلی نوت یا آیفون، شارپ و دقیق نیستند. نکته مثبت این تصاویر اما، تقریبا نبود هیچگونه نویز در نواحی یکنواخت مثل آسمان است.
حال که صحبت از آسمان شد، باید بگوییم که یکی از عمیق ترین و خوش رنگ ترین آبی هایی است که هر اسمارت فونی آن را ثبت کرده که حتی با استاندارد های سامسونگ هم خارق العاده است. به طور کل از رنگ بندی تصاویر بسیار راضی هستیم که در عین غنی بودن، بسیار به واقعیت نزدیک هستند. محدوده داینامیک هم خوب است و در هایلایت ها هم عالی است ولی انتظار سایه های بهتری از دوربین داشتیم.
روز، دوربین اصلی، حالت 12 مگاپیکسلی
روز، دوربین اصلی، حالت 12 مگاپیکسلی
روز، دوربین اصلی، حالت 12 مگاپیکسلی
روز، دوربین اصلی، حالت 12 مگاپیکسلی
روز، دوربین اصلی، حالت 12 مگاپیکسلی
روز، دوربین اصلی، حالت 12 مگاپیکسلی
سنسور بزرگ تعبیه شده به عنوان دوربین اصلی باعث می شود که دستگاه به طور خودکار حالت پرتره ای ایجاد کند که هم می تواند زیبا و هم دردسر ساز باشد. هرچه که باشد، کلوزآپ های این سنسور بزرگ بسیار زیبا هستند. با اینکه دوربین روی اشیای جلوتر از 10 سانتی متر فوکوس نمی کند، ولی سوژه های کوچک را بسیار زیبا می گیرد و سایر پس زمینه را به زیبایی تار می کند.
روز، دوربین اصلی، حالت پرتره خودکار
روز، دوربین اصلی، حالت پرتره خودکار
روز، دوربین اصلی، حالت پرتره خودکار
روز، دوربین اصلی، حالت پرتره خودکار
خروجی های به دست آمده با دوربین فوق عریض هم قابل قبول هستند. رنگ های آن مثل همیشه زیبا و غنی است و محدوده داینامیک هم تا جاییکه یک دوربین فوق عریض اجازه می دهد، خوب است. سطح جزئیات هم تحسین برانگیز نیست و به دوربین اصلی نمی رسد.
این دوربین اما یک مشکل اساسی و مهم دارد و آن نبود فوکوس خودکار است. بنابراین اگر بخواهید از یک شی نزدیک به دوربین، تصویر فوق عریض بگیرید در نهایت تصویری تار و ناخوشایند به دست خواهید آورد. البته باید بگوییم که هیچ اسمارت فونی نمی تواند با چنین زاویه دید وسیعی فوکوس خودکار داشته باشد. به عنوان مثال، دوربین فوق عریض Mate 30 Pro فوق عریض دارد ولی فاصله کانونی آن 18 میلیمتر است، OnePlus 7T Pro اما با فاصله کانونی 13 میلیمتری، فوکوس خودکار ارائه داده ولی زاویه دید آن چندان FoV و سینماتیک نیست.
روز، دوربین فوق عریض
روز، دوربین فوق عریض
روز، دوربین فوق عریض
روز، دوربین فوق عریض
همانطور که اشاره کردیم، لنز پریسکوپ S20 Ultra فاصله کانونی طبیعی 103 میلی متری دارد که در مقایسه با دوربین اصلی، زوم اوپتیکال 4 برابری را نشان می دهد، بنابراین بیایید اول به نتایج زوم 4 برابری نگاهی بیندازیم. کیفیت این تصاویر، واقعا خوب است. سطح جزئیات آن ها عالی است، تقریبا هیچ نویزی در تصویر دیده نمی شود و رنگ ها خوشایند، محدوده داینامیک عریض و کنتراست بالاست، بنابراین به سختی می توان از آن ایراد گرفت. ترکیب یک سنسور بزرگ و لنز پریسکوپ هم پرتره های ناخودآگاه و جالبی هم ایجاد کرده است.
روز، دوربین تله فوتو، زوم 4 برابری
روز، دوربین تله فوتو، زوم 4 برابری
روز، دوربین تله فوتو، زوم 4 برابری
روز، دوربین تله فوتو، زوم 4 برابری
در زوم 5 برابری، یا همان مقداری که با لمس آیکون درخت به دست می آید، عکس ها کیفیت خوبی دارند. نوعی کمبود وضوح در تصویر دیده می شود که البته قابل چشم پوشی است. کیفیت زوم 5 برابری خوب و کافی است ولی بهتر بود که سامسونگ درمورد شرایط زوم 4 یا 5 برابری بیشتر شفاف سازی می کرد.
روز، دوربین تله فوتو، زوم 5 برابری
روز، دوربین تله فوتو، زوم 5 برابری
روز، دوربین تله فوتو، زوم 5 برابری
روز، دوربین تله فوتو، زوم 5 برابری
حال نوبت به آن رسیده که به فضا برویم (به خاطر انتخاب نام Space Zoom یا زوم فضایی از طرف سامسونگ). در این سطح از زوم، تصاویر هنوز کیفیت پیکسلی خوبی دارند. اگر با نمایشگر گوشی یا حتی رایانه به تصاویر نگاه کنید، از مقدار وضوح و جزئیات تصویر راضی خواهید شد.
نکته مثبت تصویر برداری با زوم دیجیتال، به جای تصویر برداری در حالت عادی و بعد بریدن آن، این است که نوردهی سوژه بهتر و دقیق تر است. چرا که وقتی با دوربین اصلی عکس میگیریم و بعد آن را می بریم، احتمالا نوردهی درستی از موقعیت به دست نیاوریم.
روز، دوربین تله فوتو، زوم 10 برابری
روز، دوربین تله فوتو، زوم 10 برابری
در اپلیکیشن دوربین، آیکون دیگری برای زوم قرار دارد که برای زوم 30 برابری است. راستش را بخواهید کیفیت این تصاویر حتی با نمایش در خود نمایشگر گوشی هم خوب نیست، بنابراین بهتر است سراغ چنین زومی نروید.
روز، دوربین تله فوتو، زوم 30 برابری
روز، دوربین تله فوتو، زوم 30 برابری
حال به زوم حداکثر یا به قول سامسونگ 100 برابری رسیده ایم. بهتر است دیگر سراغ این مقدار زوم نرویم، چون کیفیت تصویر قابل استفاده نیست.
روز، دوربین تله فوتو، زوم 100 برابری
روز، دوربین تله فوتو، زوم 100 برابری
حال نوبت به آن رسیده که دوباره به حالت اول برگردیم، در اپلیکیشن دوربین زوم 2 برابری هم وجود دارد. اگرچه این دستگاه دوربینی با زوم 2 برابری وجود ندارد. برای به دست آوردن تصویری با این مقدار زوم، دستگاه وسط تصویر را با دوربین تله فوتو و زوم 4 برابری ثبت می کند ولی سایر نواحی را با اطلاعاتی که از دوربین اصلی به دست می آورد، پر می کند که باعث کاهش چشمگیر سطح نویز می شود.
روز، دوربین تله فوتو، زوم 2 برابری
روز، دوربین تله فوتو، زوم 2 برابری
روز، دوربین تله فوتو، زوم 2 برابری
روز، دوربین تله فوتو، زوم 2 برابری
البته ما قابلیت زوم دوربین Galaxy S20 Ultra را با دستگاه دیگر بهره مند از لنز پریسکوپ، یعنی Huawei P30 Pro، مقایسه کرده ایم و به عنوان مقایسه، Galaxy Note10 Plus را هم به این رقابت اضافه کرده ایم تا تفاوت حضور دوربین تله فوتو 2 برابری را ببینیم. برای مشاهده این مقاله مقایسه می توانید از این لینک استفاده کنید.
تصاویر شب
روی کاغذ، Galaxy S20 Ultra باید عملکرد بسیار تحسین برانگیزی را در شرایط کم نور ارائه دهد. هر چه که باشد، یکی از بزرگترین سنسور های موجود بازار در دستگاه تعبیه شده و البته که در این کار هم موفق ظاهر شده است.
دوربین اصلی دستگاه در حالت Photo Mode، عکس های 12 مگاپیکسلی کم نظیری ثبت می کند که جزئیات بسیار بالا و نویز بسیار کمی دارد. رنگ بندی هم در شرایط خوبی قرار دارد و محدوده داینامیک هم بسیار عالی است. اگرچه، مثل تصاویر روزانه، انتظار توسعه بهتر سایه ها را داشتیم.
شب، دوربین اصلی، Photo Mode
شب، دوربین اصلی، Photo Mode
شب، دوربین اصلی، Photo Mode
شب، دوربین اصلی، Photo Mode
در کنار حالت عادی، حالت Night Mode هم در اختیار دارید که در محیط ها بسیار تاریک معجزه می کند. این حالت هایلایت ها را هم بهتر می کند و با حفظ نور منابع نور، آن ها را بهتر می کند. رنگ ها بهتر می شوند و نویز کاملا حذف می شود. البته کمی از جزئیات در این پروسه از بین می رود که البته متوجه آن نخواهید شد.
البته Night Mode ایراد هایی هم دارد و اصلی ترین آن هم این است که ثبت و ذخیره آن زمانی می برد. درست است که به کار گیری این حالت کیفیت کلی تصویر را بهتر می کند ولی بسته به نور محیط، ثبت تصویر می تواند تا 8 ثانیه زمان ببرد که در ثبت تصویر این مدت زمان، بسیار زیاد است.
شب، دوربین اصلی، Night Mode
شب، دوربین اصلی، Night Mode
شب، دوربین اصلی، Night Mode
شب، دوربین اصلی، Night Mode
وقتی صحبت از عملکرد در محیط تاریک می شود، دوربین فوق عریض پیشرفتی قابل توجه داشته است. از حیث قابلیت های جذب نور این دوربین با ماژول اصلی برابری می کند و به لطف زاویه دید بسیار وسیع، مقدار تاریکی بیشتری در فریم نمایش می دهد. با اینحال، توانسته جزئیات خوبی را حفظ کند و محدوده داینامیک خوبی هم دارد.
شب، دوربین فوق عریض، حالت Photo Mode
شب، دوربین فوق عریض، حالت Photo Mode
شب، دوربین فوق عریض، حالت Photo Mode
شب، دوربین فوق عریض، حالت Photo Mode
بار دیگر، حالت Night Mode به خوبی جزئیاتی که در حالت عادی ثبت نشده را می گیرد و محدوده داینامیک هم به خوبی بالا می برد. سایر انتظاراتی که از Night Mode داریم، یعنی هایلایت های بهتر، رنگ های غنی تر و کاهش نویز هم در این حالت به کار گرفته می شود.
شب، دوربین فوق عریض، حالت Night Mode
شب، دوربین فوق عریض، حالت Night Mode
شب، دوربین فوق عریض، حالت Night Mode
شب، دوربین فوق عریض، حالت Night Mode
حالا وقت آن رسیده که ماژول فضایی سامسونگ را در محیط های تاریک تست کنیم. با اینکه استفاده از زوم 5 برابری در روز، درست های زیادی به ما آموخت ولی زوم 4 برابری عملکرد خوبی داشت. عکس های ثبتی در ای حالت نه تنها قابل قبول نیستند، بلکه کاملا زیبا و چشم نوازند. مقدار جزئیات و کیفیت در این حالت زوم، از هر اسمارت فون دیگری بهتر است. رنگ بندی و محدوده داینامیک هم کاملا تحسین برانگیز است.
حالا Night Mode شرایط را بهتر هم می کند. در این حالت منابع نور بهتر رندر می شوند، رنگ ها غنی تر می شوند و سایه ها روشن تر به نمایش در می آیند ولی از وضوح اندکی کاسته می شود.
شب، دوربین تله با زوم 4 برابری، Photo Mode
شب، دوربین تله با زوم 4 برابری، Photo Mode
شب، دوربین تله با زوم 4 برابری، Photo Mode
شب، دوربین تله با زوم 4 برابری، Night Mode
شب، دوربین تله با زوم 4 برابری، Night Mode
شب، دوربین تله با زوم 4 برابری، Night Mode
پرتره
ثبت پرتره و بررسی آن ها در گلکسی اس20 اولترا اندکی پیچیده است. برای مبتدی ها، دم دست ترین کار برای ثبت پرتره با پس زمینه تار حالت Live Focus است. همانطور که در پرچمداران اخیر سامسونگ مرسوم بوده، در اولترا هم کاربر دو گزینه متفاوت در دسترس دارد. در Note10 و S10، آیکون دو درخت برای دوربین اصلی و یک درخت برای دوربین تله فوتو بود.
در اولترا اما اوضاع متفاوت است. در هر دو نوع پرتره، دستگاه با دوربین اصلی تصویر را ثبت می کند، در حالیکه اطلاعات عمق تصویر از دوربین ToF به دست می آید. در حالت زوم شده، تصاویر زوم 2 برابری به خود می گیرند که در تصویری از سوژه ای که از دستگاه دور است، می تواند کارآمد باشد.
در این حالت اما، وضوح تصویر کمتر می شود چرا که دستگاه باید تصویر دوربین اصلی را برش دهد و بعد دوباره آن را تا 12 مگاپیکسل افزایش دهد. نکته عجیب اینجاست که محدوده داینامیک در این تصویر، بهتر از نسخه اصلی است.
حالت پرتره، عریض
حالت پرتره، عریض
حالت پرتره، بریده شده
حالت پرتره، بریده شده
حالت پرتره دیگری هم در اپ دوربین قرار دارد که از دوربین تله فوتو و زوم 4 برابری استفاده می کند. در اولترا، با فاصله مناسب بین سوژه و پس زمینه، می توانید پرتره های با کیفیت با جداسازی سوژه از پس زمینه بی نقص داشته باشید. البته تنها مشکل آن این است که در این حالت، حتی با چوب سلفی هم نمی توان یک چهره را در فریم جای داد.
پرتره با دوربین تله فوتو
پرتره با دوربین تله فوتو
سلفی
بررسی تخصصی Galaxy S20 Ultra سامسونگ
به محض اینکه رفتار پوشش صحنه دوربین سلفی اولترا دستتان آمد، از سلفی های بسیار خوب به دست آمده لذت خواهید برد. نتایج 10 مگاپیکسلی این دوربین پر از جزئیات هستند و رنگ ها زیبا و محدوده داینامیک هم عالی است.
Live Focus در این حالت بی نقص نیست و گهگاهی ممکن است بخش هایی از پس زمینه در کنار سوژه، بدون تاری باقی بمانند و یا گاهی بخشی از لباس سوژه هم تار شود. به طور کلی اما، از آنجایی که تنها با یک دوربین سلفی طرف هستیم، S20 Ultra پرتره سلفی های بسیار خوبی ثبت می کند.
سلفی، حالت عادی
سلفی، حالت عادی
سلفی، حالت عادی
سلفی، حالت پرتره
سلفی، حالت پرتره
سلفی، حالت پرتره
ویدیو
S20 Ultra اولین محصول سامسونگ است که قادر به ضبط ویدیو 8K می باشد. البته این روی کاغذ تحسین برانگیز به نظر می رسد، چرا که 8K دو برابر 4K جزئیات ثبت می کند و در آینده یک رزولیشن عادی در ضبط ویدیو خواهد شد. متاسفانه، تا آن روز باید صبر کنیم، چرا که ویدیو 8K اولترا چیزی نیست که بتوانید همیشه از آن استفاده کنید، اول اینکه با کیفیت 8K فقط می توانید با نرخ 24 فریم بر ثانیه ویدیو ضبط کنید که محدودیت بسیار مهمی است. دوم اینکه این رزولیشن برای این دوربین بسیار سنگین است و سوم اینکه دستگاه های زیادی در دنیا نیستند که بتوانند چنین کیفیتی را به نمایش در آورند و آخرین و مهمترین ایراد هم این است که تنها دو دقیقه فیلم برداری با این رزولیشن، بیش از 1 گیگابایت فضا اشغال می کند.
برای لرزشگیر ویدیویی، کاربر دو گزینه مختلف در دسترس دارد: گزینه اول لرزشگیر ویدیویی عادی است که عملکرد خوبی از خود نشان می دهد، دومین گزینه هم Super Steady نام دارد که باید با لمس یک آیکون در اپ ویدیو آن را فعال کنید. Super Steady لرزشگیری ویدیو را به سطح جدیدی می برد ولی برای این کار از نسخه بریده شده ای از سنسور فوق عریض استفاده می کند، بنابراین کیفیت کلی آن در مقایسه با دوربین اصلی، کمتر است.
جمع بندی
Galaxy S20 Ultra دستگاه بدون پتانسیلی نیست. ولی کمپین های عظیم تبلیغاتی و آن برآمدگی بزرگ دوربین پشتی تنها یک چیز را به ما یاد داد: Space Zoom اصلا چیز ماورایی و خارق العاده ای نیست و Nanocell هم برق از سرتان نخواهد پراند! البته هنوز نه!
درست است که دوربین پریسکوپ تله فوتو عالی است و از پریسکوپی که سال گذشته معرفی شده بود از هر جهت برتر است، ولی یک سال از معرفی P30 Pro گذشته و باید انتظار چنین پیشرفتی را داشته باشیم. بله، اولترا سنسور بزرگی به عنوان دوربین اصلی خود دارد که سرانجام (بعد از چند آپدیت) کار های شگفت انگیزی از آن برمی آید ولی در این مدت که از Galaxy S20 Ultra استفاده کردیم، جادویی ندیدیم. درست است که سامسونگ بهترین پنل نمایشگر خود را در این محصول جای داده ولی چرا نباید نرخ ریفرش و حداکثر رزولیشن را به طور همزمان در اختیار داشته باشیم؟
Samsung Galaxy S20 Ultra
با این برچسب قیمت، وقتی گلکسی اس20 اولترا می خرید، حق دارید که لوس شوید! حق دارید که جادویی باور نکردنی ببینید و ظاهرا در حال حاضر، بهتر است به خرید مدل های ارزان تر از سری S20 فکر کنید.
نقاط قوت
نمایشگر 120 هرتزی AMOLED بزرگ، زیبا و روشن
دوربین تله فوتو پریسکوپ عالی با گزینه ها زوم متنوع
نسل جدید چیپست با پیشرفت قابل توجه در عملکرد پردازشی
کیفیت و قدرت بالای اسپیکر های استریو
سرعت شارژ بسیار بالا
نقاط ضعف
قیمت بسیار بالا
عمر باتری نه چندان خوب با نرخ ریفرش 120 هرتزی
عملکرد نه چندان تحسین برانگیز دوربین 108 مگاپیکسلی Nanocell
زوم فضایی 100 برابری تنها ادعای پوچ تبلیغاتی است
عملکرد اسکنر اثر انگشت از رقبای اصلی بسیار ضعیف تر است