انتشار نسخه دهم از سیستم عامل اندروید، ویژگی های جدید و بهینه سازی های نرم افزاری زیادی به دنیای اسمارت فون های اندرویدی آورد، ولی شاید جالب ترین و بحث برانگیز ترین قابلیت جدید، ژست های حرکتی جدید است که کاملا طراحی دکمه ها و نوار ناوبری قدیمی را متحول می کند.
استفاده از کنترل های ژست حرکتی باید کار با رابط کاربری و منو های اندروید ۱۰ را ساده تر و سریعتر کند، مخصوصا برای اسمارت فون هایی که نمایشگر تمام صفحه و کشیده ای دارند. اگرچه، عادت کردن به آن ممکن است برای کاربران قدیمی اندرویدی کمی سخت باشد و به زمان نیاز داشته باشد.
در ادامه، مقاله آموزشی و آشنایی با همه ویژگی ها و زیر و بم قابلیت ژست حرکتی اندروید ۱۰ را آورده ایم که شامل نحوه فعال سازی آن در دستگاه، نحوه استفاده از آن ها برای کار با رابط کاربری و … می شود. با ما همراه باشید.
فعال سازی کنترل ژست حرکتی Android 10
مراحل فعال سازی ژست حرکتی
با اینکه عادت کردن به ژست های حرکتی نسخه دهم اندروید ممکن است برای برخی از کاربران مدتی زمان ببرد، فعال کردن این قابلیت اما کاملا ساده است. برای فعال کردن این قابلیت تنها کافی است مراحل زیر را انجام دهید.
اول از همه به بخش تنظیمات اندروید ۱۰ بروید.
سپس به پایین اسکرول کنید تا به بخش Systems برسید.
بعد از ورود به این بخش، به بخش Gestures بروید.
سپس به پایین بروید و گزینه System Navigation را انتخاب کنید.
حالت های مختلف ناوبری
در این بخش، سه حالت مختلف را خواهید دید: حالت قدیمی با سه دکمه در پایین صفحه، حالت جدید تر دو دکمه ای در وسط بخش پایینی نمایشگر، و حالت Gesture Navigation که جدیدترین حالت است. در تصویر بالا می توانید هر یک از این سه نوع را مشاهده کنید. برای فعال سازی حالت ژست حرکتی، همین گزینه Gesture Navigation را انتخاب کرده و آن را فعال کنید.
اگر با اندکی کار با آن متوجه شدید که چندان با کار کردن با آن راحت نیستید، می توانید مراحل بالا را تکرار کرده و حالت سه دکمه قدیمی و یا دو دکمه ای را انتخاب کنید.
لیست کنترل های حرکتی اندروید ۱۰
خب حالا که دکمه های کنترل کننده را حذف کرده اید، بیایید در مورد این صحبت کنیم که چگونه می توان با ژست حرکتی با رابط کاربری اندروید ۱۰ کار کرد.
Home یا خانه: برای اینکار تنها کافی است از انتهای نمایشگر دستگاه به بالا سوایپ کنید تا به صفحه خانه بروید. این کار در هر جای رابط کاربری اندروید ۱۰ قابل انجام است.
Back یا بازگشت: برای اینکه به صفحه قبلی برگردید یا حتی یک برنامه یا پوشه را ببندید، تنها کافی است از کناره سمت راستی یا چپی نمایشگر به داخل سوایپ کنید.
تعویض اپ ها: اگه می خواهید از یک اپ، به سرعت به اپ قبلی بروید، از پایین به سمت بالا سوایپ کنید و نگه دارید و بعد انگشت خود را به سمت چپ یا راست بکشید. با اینکار به سرعت می توانید بین همه اپ های اخیر و باز خود بچرخید.
صفحه مولتی تسکینگ: شما در اندروید ۱۰ هم می توانید به صفحه مولتی تسکینگ دسترسی داشته باشید، این صفحه همه اپ هایی که اخیرا از آن ها استفاده کرده اید را نشان می دهد. برای اینکار تنها کافی است از پایین به بالا سوایپ کنید و بعد یک لحظه انگشت خود را نگه دارید.
دستیار هوشمند Google Assistant: با توجه به اینکه دیگر دکمه Home در کار نیست. برای دسترسی به دستیار هوشمند Google Assistant در اندروید ۱۰، تنها کافی است از سمت چپ یا راست نمایشگر، به سمت پایین سوایپ کنید.